Andrzej Wajda

Režijní filmografie:

Člověk z mramoru   (1977) 

Člověk ze železa   (1981) 

Slečny z Vlčí   (1979) 

Krajina po bitvě   (1970) 

Pomsta   (2002) 

Nevinní čarodějové   (1960) 

Brzezina   (1970) 

Bez umrtvení   (1978) 

Puškvorec   (2009) 

Popel a démant   (1958) 

Walesa: člověk naděje   (2013) 

Kanály   (1957) 

Země zaslíbená   (1975) 

Katyň   (2007) 

Korczak   (1990) 

Walesa. Člověk naděje – Director's Cut   (2014) 

Slepenec   (1968) 

Nezvaní hosté   (1955) 

Lotna   (1959) 

Samson   (1961) 

Popely   (1965) 

Lady Macbeth z Mcenského Újezdu   (1961) 

Lov na mouchy   (1969) 

Veselka   (1973) 

Běsi   (1987) 

Propletenec   (1968) 

Mžitky   (2016) 

Scénarista:

Člověk z mramoru   (1977) 

Člověk ze železa   (1981) 

Slečny z Vlčí   (1979) 

Krajina po bitvě   (1970) 

Bez umrtvení   (1978) 

Puškvorec   (2009)